Haber

Depremde Hayatta Kalan Çocuklar İçin Gönüllü Pamuk Prenses Aranıyor

Çeşitli çizgi film karakterlerinin kostümleriyle bölgeye giden ve çocukları deprem korkusundan, yaşam korkusundan uzaklaştırmayı amaçlayan Trafikte Haklarım Derneği Kurucu Lideri Yasemin Usta, Kahramanmaraş’ta örnek çalışmalara imza atıyor.

Depremin ardından sosyolog Mehmet Saraç ile birlikte Kahramanmaraş’a giden Yasemin Usta, çocuklar için bol bol kar beyazı, palyaço kostümü ve yüz boyası getirdi. Bu kentte depremden sağ kurtulmuş gazozlu ve tedirginlikleri yüzlerinden okunan çocukları bir araya toplayan ve onlarla birlikte kamplarda gün boyu çeşitli etkinlikler düzenleyen Usta’nın en büyük destekçisi Mehmetçik oldu.

Mehmetçik ve Türkiye Motosiklet Platformu üyeleriyle birlikte depremzedeler için kar beyazı prenses kostümü giyen çocuklar için etkinlik düzenleyen Usta, bölgeye daha fazla gönüllü karbeyaz prensesin gelmesinin çocukların bu zorlu süreci atlatmasında önemli rol oynayacağını söyledi. işlem.

‘ÇOCUKLAR DAHA PRENSES BEKLİYOR’

Deprem sonrası çocuklarla kurduğu tatlı diyaloglardan da bahseden Yasemin Usta, bölgedeki çalışmalarını şu şekilde dile getirdi: “Depremin sonuçlarının tarifsiz hüznü içindeyiz. Birbirimizin sesine, gücüne ihtiyacımız var. halk ve sivil toplum dayanışması daha fazla.Söz konusu çocuklar olunca dünya hepimiz için duruyor.Kostümleriyle çocukların yüzlerini güldürme fikri Kahramanmaraş’ta Batı Park’ta ortaya çıktı. Spor Kfum kompleksindeki çadırkentlerdeki çocuk oyun parklarında ve Kfum fuar alanında gerçekleştirilen etkinlikleri isteyerek destekliyoruz. Çocuklar beni kar beyazı bir prenses olarak gördüklerinde gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki gülümseme ve elimi tutma yarışı paha biçilemez. İki elim bütün çocukları tutmaya yetmedi. Her parmak farklı bir çocuk tarafından tutuldu. Çocuklar için dış deprem travması yaşamamış farklı uzman kişilerin isteyerek destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bakanlıklarımızın uzman desteği yanında istekli tabanları da olmalı. Süreç uzun ve bölgeye gelip çocuklarımıza destek olmamız gerekiyor. Çocuklarını mutlu gören aileler ağlayarak bize teşekkür ettiler. Bize yalnız olmadığımızı hissettirdiniz, çocuklarımız çok memnun oldular” dedi. Çocuklar resim çizerek teşekkür ettiler. Yüzlerinde küçücük bir gülümseme oluşturabilsek ne mutlu bize. Çocuklar bana Elsa ve Anna’nın neden gelmediğini sordu. Diğer prensesleri de bölgeye göndereceğimi söyledim. Psikososyal alanda uzman veya istekli olan prenses ve prenslerimizi, lojistiğe destek vermek isteyen bisikletçilerimizi afet bölgesine davet ediyorum.”

haber-yildirim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu