Haber

CHP’li Özkoç’tan Soylu’ya: Sorumluluk sana ve iktidara ait

CHP Küme Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan (İBB) çalışanlarına yönelik savlarına, toplumsal medya hesabından cevap verdi.

Özkoç, “Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı’dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir” diyerek reaksiyon gösterdi.

Özkoç, Soylu’ya, “15 Temmuz’dan sonra işe aldığın kaç polis, jandarma, mülki amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla” sorusunu yöneltti.

Özkoç, toplumsal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“İçişleri Bakanlığı, Meclis’te dosya sallamak, basın toplantısında rakam açıklamak değildir. Yanlış varsa, gereğini yaparsın. Belediyelerimizdeki işe alımlar mevzuata uygundur; Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı’dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir. İçişleri Bakanı olarak elinde istihbaratın, devletin gücü var. Buna karşın; 15 Temmuz’dan sonra işe aldığın kaç Polis, Jandarma, Mülki Amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla? Maharetsiz ve yalancısın.”

SOYLU NE DEDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara’da belediyelerde yürütülen soruşturmalara ait düzenlediği basın toplantısında 2019-2022 ortasında “74 belediyede terörle bağlantılı 88 soruşturma yürütüldüğünü”, bunlardan 79’unun ise tamamlandığını lisana getirmişti.

Türkiye genelindeki CHP’li belediyeleri amaç alan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 1668 kişinin yahut yakınının “terörle irtibatlı ve iltisaklı” olduğunu öne sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu