Haber

Burdurlu çocuklar İsrail’in Filistin saldırısına tepki gösterdi

Burdurlu çocuklar, İsrail’in Filistin’e saldırısında hayatını kaybeden çocuklar için kendi çabalarıyla fotoğraf ve pankart hazırlayarak tepkilerini gösterdi. 3 yıl önce takviyeleriyle öne çıkan çocuklar, “Üç yıl geçti, büyüdük ama İsrail’in saldırıları bitmedi. Çocuklar ölmesin, kahrolsun İsrail” dedi.

Burdur merkez Emek İlçesi çocukları, İsrail’in 2021 yılında Filistin’e yönelik saldırılarında çocukların öldürülmesine tepki olarak Türk ve Filistin bayrakları çizerek, “Yanındayız Filistin, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” yazılı pankartlar hazırladı. “Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin” sloganı atan çocuklar, mahallede yaptıkları yürüyüşle vatandaşların büyük ilgisini çekti.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına Burdurlu çocuklar yine tepki gösterdi. 7. sınıf öğrencisi Rabia Işık Kızakoğlu ve arkadaşları yeniden bir araya gelerek pankartlar hazırladı. Grup daha sonra “Çocuklar ölmesin” sloganları atarak mahalle sokaklarında yürüdü.

Açıklamada bulunan Rabia Parıltı Kızakoğlu, “2021’de ‘Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin’ dedik. Yıl 2023 ve biz hâlâ ‘Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin’ diyoruz. 3 yıldır büyüdük. Peki ya Filistin’deki çocuklar, büyüyemiyorlar.” “Kimi 3 yaşında, kimi 5, kimi 12 yaşında ölüyor. Biz hâlâ bu konuda sessiz kalıyoruz. İnsanlık ve şefkat nerede?” dedi.

Konuşmanın ardından mahalle sakinleri mahallede yürüyen çocukların davranışlarına destek vererek, bol bol fotoğraf çektirerek grubu alkışladı. Bazı vatandaşlar, “Çocuklar bile bu zulme karşı ayaklanırken biz yetişkinler sessiz kaldık. Uyuyoruz, kendimizden utanıyoruz” dedi. -BURDUR

haber-karatas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu