Haber

Bakan Akar: Ayni karşılık

ANKARA (İGFA) – Kayseri’de gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir gazeteciye “Suriye’nin kuzeyinde harekat gerçekleşti ve TSK karşılık verdi. Son durum nedir?” Soru üzerine ise teröristlerin alçakça saldırılarına devam ettiğini söyledi.

Türk askerlerinin bulunduğu üs noktasına saldırı düzenlendiğini belirten Bakan Akar, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki gelişmelere şimdiden hazır olan Mehmetçik’in hızla gerekli tedbirleri aldığını belirterek, ” Aldığımız ilk bilgilere göre 10 terörist etkisiz hale getirildi.Azim ve kararlılıkla aksatmadan devam edilecektir.Son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu çabanın devam edeceğini her zaman olduğu gibi tekrarlıyoruz.Şu anda bu çaba devam ediyor.Tüm bilinen teröristler. Hedefler ateş altına alındı, 4 yaralımız var. Bunlara da gerekli tıbbi müdahale yapılıyor. Tedavileri sürüyor. Umarım onlar da hızlı bir şekilde iyileşirler.”

Teröristlerin çıkış yolu olmadığını vurgulayan Bakan Akar, “Onlar için tek kurtuluş yolu adalete teslim olmaktır. Aksi takdirde kararlılık ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürecek, son terörist etkisiz hale gelene kadar çabalarımızı sürdüreceğiz. ” söz konusu.

VERDİĞİMİZ CEVAPLARDAN BAŞKA ANLAMLAR ÇIKARMAK İYİ NİYETLE AÇIKLANMAZ

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre gazeteciler, “Gençler katıldığınız bir toplantıda yaptığınız konuşmada bir slogan attı. Özellikle sosyal medyada çeşitli tartışmalara yol açtı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” Soruyu da Bakan Akar yanıtladı, “O gün yaptığımız konuşmayı hatırlarsanız oradaki çalışmalarımızda güçlü ve büyük bir Türkiye’den bahsediyoruz, Türkiye’nin kalkınmasından bahsediyoruz, işimizden bahsediyoruz, işimizden bahsediyoruz. Mehmetçiğin terörle mücadeledeki başarılarından bahsediyoruz.Bu bağlamda uluslararası tehdit ve tehlikelerden bahsediyoruz.Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan çalışmaları anlatmaya çalışıyoruz ve gençler bu noktada sloganlar atıyorlar. … Aslında teröre karşı mücadeleden bahsettiğimiz açık ve nettir.

GEMİMİZ KARADENİZ’E GİDECEK

Türkiye’nin ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu’nun halka açıldığını hatırlatan Bakan Akar, basın gezisi sırasında gazetecilere gerekli bilgilerin verildiğini, ziyaretleriyle vatandaşların bu gururu yaşamasını istediklerini belirtti.

Bakan Akar, “Bu gemi ne kadar değerli, ne kadar büyük ve faydalı ki, gerçekten yüksek teknolojili bir hizmet… Bu geminin bir özelliği de sadece harekât, savaş değil, barışçıl amaçlara da hizmet etmesidir. hem kendimiz hem ülkemiz hem de vatandaşlarımız için.doğal afetler gibi durumlarda ihtiyaç duyulduğunda son derece faydalı hizmetler verileceğinin bilinmesinin yanı sıra dost ve kardeş, müttefik ülkelerde de gurur duymaktayız. gururlu ve çok mutlu. “Bütün bunların birleşimi ile gemimiz Karadeniz’e hatasız yelken açacak. Faaliyetler Hava Kuvvetlerimiz ile koordineli olarak yürütülecektir. Bu faaliyetle Silahlı Kuvvetlerimizin ve ülkemizin gücünü ve kudretini bir kez daha görmüş olacağız” dedi.

orta-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu